Архива вести
                   

ФРАНЦУЗИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ У МЕДВЕЂИ

30. октобар 2019.

Медвеђа – Француска компанија „Веолиа“, светски позната по модерним системима за прераду отпадних вода и дигиталну контролу водотокова, изразила је интересовање за инвестирање у пројекат регулације и контроле квалитета воде у Медвеђи, са циљем да проблем водотокова и прераде отпадних вода буде трајно решен, наводи се у саопштењу из кабинета председника општине Медвеђа, после састанка и пословног ручка у амбасади Француске у Београду.

 „Представници фирме „Веолиа“ су изразили спремност да у Медвеђу инвестирају по више модела. Договорена је њихова посета Медвеђи и Сијаринској Бањи како би се на терену сагледао обим и брзина инвестирања, чиме би Медвеђе трајно решила проблем снабдевања квалитетном водом без опасности од било каквог загађења животне средине“, наводи се из кабинета председника општине Медвеђа.

У француској амабасади састали су се чланови Председништва СКГО са представницима Француско-српске привредне коморе (ЦЦИФС).

Општину Медвеђа је у Председништву СКГО представљао председник општине, Небојша Арсић, који је упознао новог амбасадора Француске са привредним и природним потенцијалима Медвеђе. Он је посебно истакао природне лепоте краја, рудне  потенцијале, као и предности Медвеђе за инвестирање у области пољопривреде и туризма.

Извор: Југмедиа и Координационо тело