Архива вести
                   

ФОРУМ МЛАДИХ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ПОКРЕНУО ВЕБ ПЛАТФОРМУ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ (Рок: 15. јануар 2021)

25. децембар 2020.

Захваљујући вишегодишњем искуству у области запошљавања, Форум младих са инвалидитетом је развио веб платформу за запошљавање особа са инвалидитетом, како би унапредио постојеће услуге подршке. Циљ платформе је да представља канал комуникације и повезивања између особа са инвалидитетом које траже посао и послодавца. Кандидати за посао ће моћи да креирају своје професионалне профиле, да виде огласе за посао, као и да се пријаве за отворене радне позиције. Са друге стране, послодавци ће моћи да оглашавају слободна радна места и да одабирају кандидате који одговарају захтевима конкретног посла.

Форум младих са инвалидитетом позива све особе са инвалидитетом које су у потрази за послом да се региструју и креирају своје профиле на платформи zaposljavanje.fmi.rs.

Платформа је отворена за територију целе Србије!

У првој фази развоја платформе, до 15. јануара 2021, ће бити отворен процес регистрације кандидата. Након тога, у наредној фази, процес регистрације ће бити отворен и за послодавце. Форум ће све информације о отвореним позивима и обукама убудуће објављивати преко ове платформе.

Веб платформа zaposljavanje.fmi.rs је успостављена у оквиру пројекта „Унапређење запошљивости дугорочно незапослених особа са инвалидитетом“ чији је носилац Форум младих са инвалидитетом.

Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Подршка Европске уније активном укључивању младих”, који је вредан 4.7 милиона евра, и који финансира ЕУ,  а кофинансира Влада Републике Србије. Пројекат има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост младих у Србији  повећањем запослености, омладинских активности, радног искуства и предузетничке праксе међу младима.

Пројектом управља Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, док су институционални корисници пројекта Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство омладине и спорта.

Извор: fmi.rs и Координационо тело