Архива вести
                   

ФОНДАЦИЈА „НОВАК ЂОКОВИЋ" КРОЗ ПРОГРАМ „ОРИГИНАЛНИ ЛИДЕРИ" ПОМАЖЕ ДОМАЋЕ ПРИВРЕДНИКЕ

20. jануар 2020.

Први пут у Србији, друштвени предузетници ће имати прилику да учествују у интензивном програму стручне подршке „ Оригинални лидери".

Кроз предавања и радионице биће у могућности да ојачају сопствене капацитете, додатно развију свој бизнис, раде на креирању и спровођењу адекватних развојних планова и тако утичу на промене у друштву.

Циљ тог програма, који спроводи Фондација  „ Новак Ђоковић" кроз Оригинал платформу, јесте унапређење пословања друштвених предузетника, који ће добити консултантску подршку у развоју и унапређењу пословања кроз рад с искусним друштвеним предузетницима и бизнис-консултантима.

Оригиналност програма огледа се и у бизнис-коучингу, на којем ће учесници радити током целокупне едукације. Програм садржи индивидуални, групни и заједнички рад, траје четири месеца и потпуно је бесплатан.

Друштвеним предузетницима сматрају се лица којима је приликом покретања бизниса приоритет испуњавање одређене друштвене мисије и позитиван утицај на друштво. У Србији послује око 1.200 таквих предузећа, а тај сектор запошљава у нашој земљи више од 10.000 људи.

„Пошто се та предузећа баве племенитим циљем решавања есенцијалних проблема, као што су искљученост, сиромаштво, незапосленост и многи други, програмом "Оригинални лидери" желимо да им пружимо подршку, оснажимо њихово пословање и допринесемо њиховој одрживости", истакла је координаторка пројекта у Фондацији "Новак Ђоковић" Данијела Јовичић.

„Наш основни циљ је да промовишемо дух друштвеног предузетништва кроз едукацију, подршку и повезивање. Пројекат је доста јединствен по томе што га кројимо баш по потребама сваког полазника појединачно, а не унапред, да бисмо им у потпуности помогли да се изборе са свим изазовима с којима се сусрећу и омогућили им даљи раст и развој".

Конкурс је отворен до 24. јануара, а број учесника је ограничен.

Извор: РТС, РТВ и Координационо тело