Архива вести
                   

ФОНД ЗА РАЗВОЈ ОДОБРАВА КРЕДИТЕ ЗА ПОЧЕТНИКЕ-ПРЕДУЗЕТНИКЕ И ПРАВНА ЛИЦА

30. март 2016.

Фонд за развој Републике Србије, као један од значајних партнера у „Години предузетништва 2016", од петка 11. марта почиње пријем захтева по Програму Фонда за шта су укупно планирана средства у износу 7,2 милијарде динара. Кредити ће се одобравати за старт-ап кредите за почетнике-предузетнике и правна лица.

Предвиђени рок отплате је до пет година у оквиру кога је грејс период до годину дана. Фонд за развој ће радити и на унапређењу пословања кроз пласирање кредита за трајна обртна средства (рок отплате до пет година у оквиру кога је грејс период до 9 месеци), за текућу ликвидност (рок отплате до 18 месеци у оквиру кога је грејс период до три месеца) и краткорочне кредите (рок отплате од три до 12 месеци).

Планиране су и инвестиције кроз кредите за инвестициона улагања (рок отплате од 7-10 година у оквиру кога је грејс период до годину).

Кредити ће се одобравати уз најнижу каматну стопу од 1,5% уз гаранцију банке, на годишњем нивоу, или три процента уз остала средства обезбеђења.

Све додатне информације, као и списак о потребној документацији за подношење захтева, могу се наћи на сајту www.fondzarazvoj.gov.rs

Извор: Фонд за развој Републике Србије и Координационо тело