Архива вести
                   

ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ИЗ ВРАЊА И БУЈАНОВЦА

7. децембар 2022.

Бујановац  - Београд -  Фестивал младих из Бујановца и Врања одржаће се први пут у Врању од 8. до 11. децембра. Организатор је удружење „Наш свет, наша правила“, а могу учествовати млади узраста од 18 до 30 година.

„Фестивал ћемо отворити у четвртак у Дому војске, премијером УСАИД-овог филма који се бави родно заснованим насиљем. У петак имамо целодневни програм у Хотелу Ројал Путник о младима, омладинској политици и образовању младих, као и сесију са доносиоцима одлука“, наводе из овог удружења.

Панел дискусија „Млади у медијима“ одржаће се 10. децембра у Хотелу Ројал Путник, где ће представници локалних медија разговарати са младима.

Након дискусије биће одржана Школица новинарства за младе, као и радионица о родној равноправности у склопу пројекта Центра Е8 – „Supergirls“.

Планиране су и вечерње активности.

Најпре, активистички перформанс у оквиру пројекта „Са сексизмом на ТИ“, као и промоција књиге „Јурећи љубав“ Бранислава Грковића и стенд-уп наступ са музичким програмом у Хендлебар-у.

Организатори су најавили да учесници који долазе из других средина имају покривене путне трошкове за све дане фестивала у висини повратне аутобуске карте.

Извор: Бујановачке, Служба Координационо тело