Архива вести
                   

ЕКОНОМСКИ ФАКЛУЛТЕТ ДОЧЕКАО 8. ГЕНЕРАЦИЈУ СТУДЕНАТА

9. октобар 2019.

Бујановац – Осма генерација студената бујановачког одељења Економског факултета из Суботице започела  је студирање на овој високошколској установи.

Нову академску годину факултет у Бујановцу започиње са 78 бруцоша, а индексе су добила 53 студента српске националности и 25 Албанаца.

Албански студенти ће, као и претходних 8 година, од када је одељење почело са радом, 30 одсто предмета слушати и полагати на свом матерњем језику захваљујући сарадњи суботичког и државног факултета из Тетова у Македонији.

„Осам година живимо и радимо са вама у Бујановцу. Велики број студената је успешно окончао основне студије до сада, а у две претходне имамо и дипломце на мастер студијама. Желим вам да кренете стазама њиховог успеха“, поручио је бруцошима декан факултета, професор др Александар Грубор, на свечаности уприличеној поводом почетка њиховог студентског живота.

78 бруцоша, 53 студента српске националности и 25 Албанаца

Нове академске грађане поздравио је и покрајински секретар за високо образовање у Влади АП Војводине, професор Зоран Милошевић, рекавши да су они „велика радост“.

„Ви сте велика радост, зато што је један факултет са севера земље, због вас овде на југу, постао препознатљив по томе што нивелише све наше разлике, националне, обичајне, верске. Ви сте најбољи мост између нас, честитам вам на избору да припадате најбољој врсти – образованих људи и знам да ће вас сви требати због тога“, рекао је Милошевић.

На одељењу у Бујановцу било је места за 90 студената на првој години основних академских студија, а свих 78 новоуписаних ће се школовати о трошку државног буџета.

Извор: Бујановачке и Координационо тело