Архива вести
                   

ЕДУКАЦИЈА О РАЗМИНИРАЊУ У БУЈАНОВЦУ

20. август 2019.

Бујановац – На територији општине Бујановац до сада је од мина очишћен простор од 2.153.807 м2, при чему је пронађено и безбедно уништено 50 комада мина и 1.349 комада неексплодираних убојитих средстава.

Преостала површина загађена минама износи око 1.800.000 м2, наводи Центар за разминирање.

Ради упознавања са сумњивим локацијама о присуству неексплодираних убојних средства, рада екипе на чишћењу терена, активности на уништавању ових средстава и медицинску помоћ повређенима у организацији Центра за разминирање Београд и уз сагласност руководства Штаба за ванредне ситуације општине Бујановац одржана је едукацију.

Предавању су присуствовали представници локалне самоуправе, јавних предузећа и установама чији је оснивач општина Бујановац као и представници Црвеног крста Бујановац, Шумске секције, Ветеринарске станице Бујановац, Ловачког удружења као и представници месних заједница.

Недавно је обављено уништавање мина пронађених на Пројекту за разминирање дела трасе далековода 1140/2 ТС Бујановац – ТС Беривојце.

Уз присуство представника Центра за разминирање две противпешадијске мине (једна ПМА-1 и једна ПМА-2) уништили су представници Сектора за ванредне ситуације.

Извор: Југпресс и Координационо тело