Архива вести
                   

"ЕДУ КАРАВАН 2"

15. јули 2015.

Прешево, Бујановац - Удружење „Зелени кључ" из Ниша реализује пројекат „Еду караван 2“ који је посвећен деци произвођача дувана из општина Прешево и Бујановац. Пројекат финасира компанија „Филип Морис" јер жели да улаже у средине у којима живе и раде њихови произвођачи дувана.

Тим „Еду каравана“ чине чланови „Зеленог кључа",  међу којима су еколози, заштитници животне средине, студенти факултета заштите животне средине, машинства и биологије. Део тима представљају и уметници, а пројекту су се придружиле и Канцеларије за младе из Бујановца и Прешева. „Еду караван 2“ је отворен за сву децу произвођача дувана ,али и за сву заинтересовану децу из општина Бујановац и Прешево.

По речима председнице удружења „Зелени кључ" Оливере Милошевић, удружење сваке недеље дели награде и на тај начин стимулише младе да учествују у пројекту. Едукатори свакодневно полазе из Ниша у села Рељан и Велики Трновац, односно у основне школе „Мухарем Кадрију" и „9. Мај", где са децом раде од 10 до 14 чсова.

Поред стицања нових вештина, полазници „Еду каравана 2“ ће учествовати у разним друштевним и тимским играма. Најактивнији и најредовнији полазници каравана биће награђени, а на крају пројекта ће бити организовано заједнчико путовање и изложба радова.

Извор: ТВ Бујановац и Координационо тело