Архива вести
                   

ДОМ ЗДРАВЉА У МЕДВЕЂИ ДОБИО КОНТЕЈНЕР-АМБУЛАНТУ ОД ЕУ

1. март 2021.

Медвеђа - У оквиру подршке и помоћи Србији у борби против епидемије корона вируса,  Европска унија је прошле године започела, а ове наставила, са донацијама контејнера – амбуланти за пријем и тријажу пацијената. Такав здравствени контејнер је постављен и у кругу Дома здравља у Медвеђи.

Контејнери са намештајем за тријажу и хитну здравствену негу омогућавају тријажу пацијената и при том спречавају приступ потенцијално инфицираних особа објектима здравствених установа. Опремљени су креветом за преглед, столом са две столице, бесконтактним термометром, мањим контејнерима за медицински и инфективни отпад и кантом за отпаткe.

„Контејнери су важан сегмент у укупној борби са пандемијом и фактор превенције јер омогућавају спречавање уласка потенцијално заражених особа у здравствене установе. Здравствени радници, који су у првим редовима ове борбе, морају бити заштићени, тако да могу да помогну и свима нама. Отуда је њихова заштита од кључног значаја за успех наше борбе против Ковида. ЕУ контејнер за здравствену заштиту становништва ће се користити за збрињавање оболелих од вируса КОВИД 19, а касније у редовном раду ове установе”, изјавио је директор Дома здравља Драган Анђелковић.

Он је позивао све суграђане да се путем портала е-управа пријаве за примање вакцине, а уколико нису у могућности да то ураде, да се јаве свом изабраном лекару, како би добили помоћ у вези са пријавом.

Извор: Југмедиа, Инфо центар југ, ТВ 4С и Координационо тело