Архива вести
                   

ДО 11. ЈУЛА ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ КРОЗ ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНЕ ФИНАНСИЈСКЕ ПОМОЋИ У 2014. ГОДИНИ

9. јун 2014.

Микро, мала и средња предузећа у власништву и управи жена, као и предузетници чији су оснивачи жене, имају прилику да добију бесповратна средстава у износу од 50 000,00 до 300 000,00 динара.

Рок за подношење пријава је 11. јул 2014. године.

У циљу развоја женског предузетништва,бесповратна средства ће се одобравати за:
уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда пословања, побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса, побољшање постојећих и развој нових производа/услуга, тестирање нових производа, израд и примену специјализованог софтвера, нови дизајн производа и амбалаже, електронску презентацију предузећа и едукацију менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке.

Кандидати за доделу средстава треба да испуњавају следеће услове: да је претежна делатност производња или пружање услуга, да су у већинском домаћем приватном власништву и да су регистровани на територији Републике Србије,  да учешће жене у власништву износи преко 25% и да жена истовремено управља пословањем привредног друштва, да су основани најкасније до 31. маја 2012. године,  да успешно послују претходне две године, да су у децембру 2013. године запошљавали минимум 2 лица на неодређено време; да су измирили обавезе по основу пореза и доприноса и да у овој години нису по истом основу користили подстицајна средства Националне агенције и других државних институција.

Укупна расположива средства зa реализацију Програма износе 7.000.000,00 динара. Национална агенција за регионални развој ће на основу уговора са корисником средстава рефундирати износ до 75% од укупног износа оправданих трошкова пројекта без ПДВ-а.

 Програм подршке женском предузетништву кроз доделу бесповратне финансијске помоћи у 2014. години  спроводи Национална агенција за регионални развој  у сарадњи са aкредитованим регионалним развојним агенцијама. 

Више информација о овом програму видети на: http://narr.gov.rs/index.php/Info/Vesti/Do-11.-jula-otvoren-javni-poziv-za-Program-podrshke-zhenskom-preduzetnishtvu-kroz-dodelu-bespovratne-finansijske-pomoci-u-2014.-godini

Извор: Национална агенција за регионални развој и Координационо тело