Архива вести
                   

ДИРЕКТОРКА СШ „СВЕТИ САВА“: ШКОЛА ЋЕ БИТИ РЕНОВИРАНА ОД ТЕМЕЉА ДО КРОВА

19. октобар 2022.

Бујановац – Београд - Бујановачка Средња школа “Свети Сава” биће комплетно реновирана, од темеља до крова, тако да ће школа добити потпуно нови изглед, најављује директорка Бисерка Јовићкаже. Она каже да ће се реконструисати и школска радионица, двориште, спортски терен, али ће промене бити и на фискултурној сали.

„ Радиће се све, учвршћивање и хидроизолација темеља како би се спречио проблем продирања воде са којим смо се суочавали при свакој мањој падавини, затим комплетна замена столарије, водоводне, електричне и топлотне инсталације, подови“, каже Јовић.

Школска радионица ће, како је рекла, након завршетка радова имати једну велику салу намењену за састанке и мање приредбе, док ће се други део користити за подручја рада где је неопходно постојање радионица- машинство и куварство.

„Машине које су некада коришћене више се не користе, јер имамо сарадњу са социјалним партнерима и наши ученици обављају праксу код њих, тако да ће ту бити само оно најосновније што свака радионица мора да има како би образовни профил функционисао“, додаје директорка.

Појашњава да реконструкција фискултурне сале подразумева подизање висине плафона, јер постојећи не задовољава стандарде за извођење наставе фискултуре.

„Доградње неће бити, али ће бити комплетна реконструкција која ће изменити лични опис школе. Уређиваће се и школско двориште, спортски терен, ограда. Апсолутно све“, закључила је директорка Јовић.

На Порталу јавне набавке објављен је позив за пријаву извођача радова вредних преко 200 милиона динара без ПДВ који ће бити отворен до 8. новембра.

Извор: Бујановачке, Координационо тело