Архива вести
                   

ДИРЕКТОРКА ДОМА ЗДРАВЉА БУЈАНОВАЦ: НЕПОШТОВАЊЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА ПОГОРШАВА СТАЊЕ

28. јули 2020.

Бујановац - Директорка Дома здравља у Бујановцу Лела Јовановић је казала  да непоштовање мера које су уведене ванредном ситуацијом у том граду, као и мера које је прописао Кризни штаб Владе Србије, доприносе погоршању епидемиолошке ситуације.

Јовановић је за Радио-телевизију Србије казала да грађани Бујановца не поштују обавезу коришћења маске и одржавања међусобног растојања.

„Данас је у Бујановцу пијачни дан, а атмосфера је као на вашару. Ретко ко носи маску, а не поштује се ни забрана окупљања више од пет особа“, наводи се на сајту Радио-телевизије Србије.

Јовановић казала је да се у том граду организују славља, свадбе и весеља што погоршава епидемиолошку ситуацију.

„По кафићима нема физичке дистанце, маске се не носе. Молим грађане да озбиљно схвате ситуацију у општини Бујановац“, рекла је Јовановић.

Клиничка слика људи који се јављају у КОВИД-амбуланте је разнолика: од оних с лакшим симптомима, до оних са тежим, које смештају на Инфективно одељење Болнице у Врању.

„Број грађана се мења од дана до дана и креће се од 60 до 90 дневно, али смо за викенд и данас имали пораст броја пацијената. Новооболелих је 118, а чекају се резултати за још 19. Данас се тек узимају тестови за грађане који чекају испред амбуланти и има их пуно“, изјавила је Јовановић.

Извор: Данас, Спутњик и Координационо тело