Архива вести
                   

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ

18. април 2019.

Бујановац – Пројекат  дигитализације бујановачке скупштине финансираће са 4,7 милиона динара Министарство за државну управу и локалну самоуправу, а инсталирање дигиталног система биће окончано почетком јуна, речено је у кабинету председника општине.

Пребројавање подигнутих руку приликом гласања и скупштинска говорница од јуна месеца одлазе у историју, јер ће се утврђивање кворума и гласање обављати путем картица и електронских јединица, а одборници ће се скупштини обраћати са својих места, као у Народној скупштини Србије.

Уз нови статут, који чека одобрење ресорног министарства, дигитализован систем ће, по речима шефа кабинета Рахима Салихија, спречити и бесомучне расправе.

„Председник скупштине ће у складу са новим статутом и путем дигитализованог система моћи коначно да одузме реч одборнику, тако да ће говори од 20 и више минута бити онемогућени, као и расправе од неколико сати пре самог усвајања дневног реда“, рекао је Салихи.

Како је рекао, дигитализација ће скупштину претворити у место где се ефикасно ради и где се поштује време и одборника и грађана.

Извор: Бујановачке и Координацино тело