Архива вести
                   

ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ У СРБИЈИ НА КОНКУРСУ БИРА 10 ХЕРОЈА ПАНДЕМИЈЕ (РОК: 11. ЈУН 2020)

27. мај 2020.

Делегација Европске уније у Србији је расписала конкурс за избор 10 хероја током пандемије COVID-19, а може бити предложен свако ко је на било који начин олакшавао живот грађана за време пандемије.

„Хероји су волонтери, продавци, комшије, наставници који држе часове на даљину, полицајци, ваша тетка, родитељ, стрина, ујак или поштар који вам је и поред свега донео важно писмо током пандемије која је захватила читав свет“, наведено је у тексту конкурса.

Делегација ЕУ позвала је грађане да предложе и хероје и начин на који желе да им захвале, попуне пријаву, поделе је преко друштвених мрежа и позову пријатеље да гласају, а 10 изабраних хероја добиће по две авионске карте за неку од земаља Европске уније. Осим награда за 10 хероја са највећим бројем гласова, припремљени су и поклон пакети за све учеснике конкурса.

Коме бисте све желели да кажете браво и хвала за солидарност, храброст и подршку?  Пошаљите пријаву и захвалите се свом хероју. Форма у којој то можете да урадите је слободна – у виду фотографије, песме, неколико искрених речи захвалности, цртежа или на неки други креативан начин изражавања захвалности. Не заборавите да можете да пошаљете више пријава на конкурс и самим тим да номинујете више хероја.

Организатор наградног конкурса је Делегација Европске уније у Србији.

Наградни конкурс је отворен 22. маја, а пријаве се могу слати до 11. јуна. Гласање траје до 15. јуна, а проглашење победника предвиђено је најкасније до 17. јуна.

Више детаља о конкурсу доступно је на https://www.onisuheroji.rs/

Извор: Бета и Координационо тело