Архива вести
                   

ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА - 19.05.2017.

19. мај 2017.

Медвеђа – Поводом дана општине Медвеђа, Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић свечано је отворио фонтану на градском тргу. Изградњу овог објекта финансирало је Координационо тело средствима у износу од 7 200 000 динара.

Станковић је захвалио домаћинима на гостопримству и пожелео им сваки просперитет. Поздрављајући присутне, он је рекао да ће се Координационо тело трудити да као и  до сада решава круцијалне проблеме са којима се сусреће локално становништво.

Небојша Арсић, председник општине Медвеђа истакао је да ова локална самоуправа има одличну сарадњу са Координационим телом. Према његовим речима, заједнички снагама у протеклој години урађено је доста тога. Реконструкција трга са изградњом фонтане, уређење ивичњака и тротоара са дрворедом, сређивање видиковца и приступног пута ка главном резервоару, само су неки од пројеката који су реализовани.

„Уређење овог лепог градића са циљем да буде још лепши, довођење инвеститора и отварање нових радних места за нас су приоритетни задаци“, истакао је Арсић.

Традиционално, на дан општине додељене су захвалнице и награде заслужним грађанима, колективима, спортистима, ђацима и радницима. За присутне званице организован је богат културно – уметнички програм  и свечани коктел у Дому културе.

Општина Медвеђа је за дан општине изабрала 20. мај  јер је то датум коначног ослобођења наше тадашње државе у Другом светском рату.

Извор: Координационо тело