Архива вести
                   

ЦРВЕНИ КРСТ БУЈАНОВАЦ И ДИБ ПОМАЖУ ДОМУ ЗДРАВЉА

14. јули 2020.

Бујановац - Бујановачки Црвени крст (ЦК) и Дуванска индустрија (ДИБ) су донирали два УВ стерилизатора Дому здравља, за које директорка ове установе др Лела Јовановић каже да ће итекако утицати на заштиту медицинског особља.

„Једна лампа са ултра-виолетним зрачењем ће бити у Служби хитне помоћи, а друга у КОВИД-амбуланти. То су модерни апарати који покривају 50 квадрата и врше стерилизацију на 15 минута. Врло значајна опрема за нас, за заштиту наших радника и захваљујем се у име колектива, и у своје лично име, Богољубу Томићу, директору ДИБ-а, и Братиславу Лазаревићу, секретару Црвеног крста“, казала је др Лела Јовановић.

Иницијативу за опремање Дома здравља УВ стерилизаторима, по Лазаревићевим речима, покренуо је лекар Службе хитне помоћи др Небојша Крстић.

„Треба рећи да је то идеја др Крстића, коју смо ми подржали и реализовали. Планирали смо да обезбедимо један апарат, али је директорка Јовановић је сугерисала да су потребна два, како би се покрила и КОВИД амбуланта. Др Крстић нам је омогућио и контакт са произвођачем, чиме је умногоме олакшана набавка и убрзана реализација“, рекао је  Лазаревић.

Дом здравља, нагласила је др.Јовановић, тренутно располаже оптималним количинама свих врста заштитне опреме против КОВИД-19.

Извор: Бујановачке и Координационо тело