Архива вести
                   

ЦРВЕНИ КРСТ БУЈАНОВАЦ ДЕЛИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ДОМАЋИНСТВИМА

16. децембар 2022.

Бујановац -  Београд -  Пакете хране, средстава за хигијену и брашна од Црвеног крста добиће 585 материјално најугроженијих домаћинстава у општини Бујановац. Подела се наставља 20.децембра.

Према речима секретара бујановачког Црвеног крста, Братислава Лазаревића, до смањења броја пакета помоћи на нивоу целе земље, не само Бујановца, дошло је због поскупљења готово свих намирница.

Подела пакета је већ почела и помоћ је до сада достављена 181 домаћинству у седам месних заједница, односно 19 насеља.

„Поделили смо 30 одсто, а у уторак настављамо доставу. Помоћ ће добити укупно 585 најугроженијих у 29 месних заједница и 58 насељених места“,  каже Лазаревић.

Он је нагласио је да је списак домаћинстава сачињен у сарадњи са председницима месних заједница, који су најбоље упућени у ситуацију, тако да ће помоћ добити они којима је најпотребнија.

„Помоћ стиже за домаћинства која не добијају социјалну помоћ, вишечлане породице, старачка и самачка домаћинства, инвалидна лица“,  каже Лазаревић.

Као и претходних пута,хуманитарне пакете су обезбедили Црвени крст и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Лазаревић је у име Црвеног крста честитао свим мештанима општине Бујановац предстојеће празнике.

Извор: Бујановачке, Служба Координационог тела