Архива вести
                   

ЧЕТВРТА ОБУКА ЗА ПРИПАДНИКЕ/ЦЕ МАЊИНА О ЗАШТИТИ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

14. јули 2015.

У Босилеграду је крајем јуна одржана четврта по реду радионица за представнике/це Савета националних мањина, која је била посвећена дискриминацији и улози канцаларије Повереника за заштиту равноправности  и Савета националних мањина у борби против дискриминације. Радионици, коју су држали Душан Покушевски из београдског Центра за људска права и Данијела Стоименов из канцеларије Повереника за заштиту равноправности, присуствовали су представници/це албанског, бугарског ромског и бошњачког савета.

Општи циљ пројекта „Нека равноправност постане стварност”, који је спровео Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Кућом људских права и демократије, је допринос јачању људских и мањинских права у Србији, док је специфични циљ унапређење поступка пред повереником као механизмом за заштиту од дискриминације мањинских група.

По завршетку пројекта, повереник је доделио сертификате свим учесницима који су похађали обуке и спровели локалне кампање у вези са подизањем свести заједнице о проблемима дискриминације мањинских група.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело