Архива вести
                   

CAAS-ОВ НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ГРАЂАНСКО НОВИНАРСТВО

20. новембар 2018.

Београд - Ново доба донело нам је нове медијске канале и извршило снажан утицај на разне професије. Дигитализација медија омогућила је незамисливу брзину протока информација, али и допринела ширењу лажних вести и дезинформација. Генерације младих новинара своју професионалну каријеру почињу и развијају на друштвеним мрежама, најпре на You Tube-у. Директан контакт са публиком и приступачност нових медија представљају велики изазов за журналистику. Ценатар за антиауторитарне студије (CAAS) жели да заједно са вама учествује у децентрализацији и демократизацији медијске сцене!

CAAS позива све заинтересоване грађане да одгледају њихов You Tube курс грађанског новинарства, који је доступан на  https://www.youtube.com/watch?v=wGuHXpjj2EY&list=PL9csqUp4rg22o0IzjbdNYgDAK7my5ctMR, и пошаљу  своје прилоге на  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck1RazlnIM8gtxumaRDB7XXwziMCRRLLp1dP-n9mAL1hKnFw/viewform

Предавачи су реномирани српски истраживачки новинари. Кроз шест лекција сазнаћете све о изазовима грађанског новинарства али и савладавању свих препрека. Између вас и ваше приче сада је само ваша одлука.

Било да се бавите локалним темама, а које нису довољно добро медијски испраћене, или имате ексклузивне инсајдерске информације, или желите да прикажете пример кршења људских права и слобода, сада имате прилику да допрете до шире публике.

Снимите кратак прилог својим мобилним телефоном и испричајте вашу причу!

Најбољи прилози биће емитовани на конференцији о слободи медија коју CAAS организује 15. децембра у Београду, а најбољи од свих приказаних, по оцени стручног жирија, биће новчано награђени.

Ваше видео прилоге можете пријавити на

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck1RazlnIM8gtxumaRDB7XXwziMCRRLLp1dP-n9mAL1hKnFw/viewform   до  28.11.

Извор: Портал Млади и Координационо тело