Архива вести
                   

БУЈАНОВЧАНИ ОДАХНУЛИ, ДР ЦАКЕ НАСТАВЉА ДА РАДИ

25. новембар 2020.

Бујановац – Дом здравља у Бујановцу неће остати без јединог рендгенолога у јеку највећег удара корона вируса јер је др Слађану Димитријевићу продужен радни однос иако је стекао услове за пензију.

„Успели смо да добијемо одобрење од Министарства здравља за продужетак радног односа др Слађану Димитријевићу, тако да он наставља са радом“, рекла је директорка Дома здравља, др Далиборка Павловић.

Руководство Дом здравља  у Бујановцу је пре два месеца било свесно реалне опасности да у новембру, због одласка др Димитријевића у пензију, његово место остане упражњено јер Дом здравља нема кадрове који би га могли заменити.

Др Димитријевић каже да ће наставити да ради у Дому здравља бар још четири месеца, са опцијом да се његово ангажовање настави док год постоји потреба.

У тренутку када се Бујановац суочава са најозбиљнијом епидемиолошком ситуацијом од почетка епидемије др Димитријевић је прокоментарисао да сматра да је било теже у пику пандемије током лета, иако бројке показују другачије.

„Упркос броју новооболелих који је сада свакако већи, имам утисак да је током лета, посебно у јулу, била гора ситуација. Говорим из свог делокруга, тада смо имали знатно озбиљније налазе на плућима и на десетине снимања дневно“, казао је др Димитријевић.

Извор: Бујановачке и Координационо тело