Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ „МЕГАЛ” ЗАПОШЉАВА НОВЕ РАДНИКЕ

2. фебруар 2017.

Бујановац – Фабрика котлова за централно грејање „Мегал“ у Бујановцу запошљава нове раднике због посла са „Еко-шпаром“ из Охрида вредним око 600.000 евра.

„Примили смо седам нових радника који ће се обучавати на пословима вариоца. Прошле године је дошло њих 13. Ове године наш извоз, само за Охриђане, повећаће се 50 одсто, што значи око 1.200 до 1.400 котлова. У последњих пет, шест година производили смо у просеку 1.100 котлова, док смо прошле године  стигли до 2.361 котла,“ рекао је Драгољуб Костић, директор фабрике „Мегал“.

Он је додао да се ради по узорку „Еко-шпара“, да су нерадне суботе постале радне и да се размишља о увођењу друге смене.

„С обзиром на то да примамо нове раднике, значи да имамо потребе за таквим људима. Не само за ову годину, већ и за наредну, па и следећу „Мегал“ има лепу перспективу и јасну визију будућности,“ закључио је Драгољуб Костић, директор Мегала.

Према његовим речима, за два и по пута је увећан физички и финансијски обим производње, уз осавремењен производни програм нове котлове попут котла на пелет.

„За врањску „Алфу“ смо произвели око 800 ложишта за њихове котлове. Тренутно на легеру нема ниједног котла. Тежи се најмање дуплирању дневне производње од садашњих 12 котлова. Све то обављамо са 135 радника, од којих је 92 одсто њих ангажовано у производњи и просечно зарађују 32.000 динара. Скромна плата, али која се редовно исплаћује,“ истакао је Костић.

 Извор: Политика, Бујановачке и Координационо тело