Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО НОВИ РЕНДГЕН АПАРАТ

30. јули 2020.

Бујановац - Због честих кварова рендген апарата у бујановачком Дому здравља, што умногоме отежава ионако тешку борбу лекара против корона вируса, ова здравствена установа је од Министарства здравља и републичког Кризног штаба добила нов рендген.

„Наш апарат је толико стар и све чешће је ван функције што је неприхватљиво у тренутној  ситуацији са ковидом-19. Обратили смо се Кризном штабу са захтевом за ургентну помоћ и позитиван одговор је уследио одмах. Данас добијамо нов рендген. Захваљујем се у име наших здравствених радника Влади Србије, министарству, Кризном штабу и Фонду на муњевитој реакцији и бризи за све нас“, рекла је директорка Дома здравља др Лела Јовановић.

Нови апарат ће бити инсталиран у наредним данима.

Директорка је нагласила да је за већину пацијената који се са симптомима ковида-19 јављају у специјалну амбуланту снимање плућа неопходно.

„На жалост, код већине се дијагностификује и запаљење плућа. Никада нисмо били у оваквој ситуацији, са оволиким бројем пацијената са налазом на плућима“,  рекла је др Јовановић.

Док се у ковид амбуланту сваким даном јавља све више грађана, са просеком који премашује 90 пацијената дневно, директорка најављује да ће амбуланта највероватније почети и са тросменским радом.

По подацима Дома здравља, у Бујановцу су од почетка епидемије короном заражене 122 особе.

У последња четири дана хоспитализовано је 13 људи.

Извор: Бујановачке и Координационо тело