Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКЕ ШКОЛЕ ПОД БУДНИМ ОКОМ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПРЕД МАЛУ МАТУРУ

7. јун 2018.

Бујановац – Због натпросечно добрих резултата прошле године, две основне школе у Бујановцу биће под посебном пажњом Министарства просвете приликом полагања завршног испита.

Уколико ове године на завршном испиту буде неправилности, директори школа ће као одговорни сносити последице и бити смењени, упозорио је министар просвете.

Начелник Школске управе Нишавског округа Драган Гејо рекао је да је највише пропуста прошле године било у школама у Бујановцу, Нишу, Врању, Сурдулици и Владичином Хану, па ће у овим местима бити појачана контрола завршног испита.

Прошле године су школски одбори одбили препоруку министра о смени директора 28 школа, због преписивања, помагања и других грешака на малој матури, сада је због измене закона омогућено да сам министар смени директоре који дозволе пропусте.

„Рекао сам директорима да овог пута нема милости. Министар неће да опрашта никоме у том смислу, а и не треба. Нећу ни ја. Неће се толерисати ниједна неправилност. На крају крајева, какав пример се даје деци ако им се дозвољава преписивање или помаже,“ рекао је начелник Школске управе Нишавског округа Драган Гејо.

Министар просвете Младен Шарчевић најавио је, током пробне матуре, да ће све расположиве ресурсе Министарства просвете послати на терен у градове у којима је прошле године било највише неправилности.

Извор: Бујановачке и Координационо тело