Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКА БАЊА ОЧЕКУЈЕ ПОМОЋ

28. март 2014.

Бујановац - У специјалној болници за рехабилитацију у Бујановачкој бањи очекују да ће успети да обезбеде одређена финансијска средства  која су неопходна за обнову инфраструктуре у овом бањском лечилишту. Осим реконструкције два базена, планирана је и санација спортских терена.

На основу разговора са председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зораном Станковићем , о завршетку израде бизнис плана , у специјалној болници за рехабилитацију у Бујановачкој бањи верују да ће држава, као стопроцентни власник капитала у овом природном лечилишту,  обезбедити и одређена финансијска средства за реконструкцију и изградњу потребне инфраструктуре.

„Ових дана је већ започета обнова такозваног женског базена, који већ годину и по дана није у функцији. Што се тиче ванпансионског садржаја, овај локалитет и ова бања су увек имали проблема. Спортски терени су у запуштеном стању. Међутим, прошле недеље је један господин из Врања изразио велико интересовање за обнављање и рехабилитацију тениских терена, терена за кошарку и мали фудбал, као и за отварање отвореног базена. У току су преговори менаџмента наше установе са њим, а будући да је ово државна установа, ми само треба да добијемо сагласност Министарства здравља“,  рекао је вршилац дужности директора у овој здравственој установи, др Стојанча Савов.

Планираном обновом спортских терена, сауне, као и затвореног и отвореног базена, који би током лета требало да отворе своја  врата рекреативцима, као и  купачима из Бујановца и околине, Бујановачка бања би употпунила своје ванпансионске садржаје.

Извор: ТВ Бујановац и Координационо тело