Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ: ПРЕСЕЧЕН ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ, ШЕСТОРИЦА УХАПШЕНА, ОТКРИВЕНО 90 ИЛЕГАЛАЦА

1. децембар 2014.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) су у ноћи између суботе и недеље у Врању и бујановачком селу Самољица пресекли ланац кријумчарења илегалних миграната, држављана афро-азијских земаља, саопштио је МУП. Током акције повређена су два полицајца.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, донето је решење о задржавању до 48 сати шесторици осумњичених.

Полиција је зауставила четири возила (два аутомобила, комби и камион) са фалсификованим регистарским ознакама у којима је пронађено 90 особа које су илегално прешле државну границу између Македоније и Србије.

Приликом заустављања возила у Врању, покушавајући да побегне, возач једног  аутомобила је ударио и повредио два полицијска службеника, од којих је један задржан у болници, а други пуштен на кућно лечење. Сва возила су привремено одузета.

Против петорице осумњичених је поднета кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Против тројице је поднета кривична пријава због кривичног дела фалсификовања исправа, а против једне особе због кривичног дела напада на службено лице у вршењу службене дужности, наведно је у саопштењу МУП-а.

Извор: Вечерње новости и Координационо тело