Архива вести
                   

БЕЗГРАНИЧНА ЗАХВАЛНОСТ ЧЛАНОВА СВИХ ПОРОДИЦА КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ КРОВ НАД ГЛАВОМ У МЕДВЕЂИ

27. октобар 2023.

Захваљујући Епархији нишкој и општини Медвеђа, свој кров над главом, данас су добиле три породице Анђелић, Богдановић и Премовић. Њима је данас кључеве новоизграђених кућа, уручио Његово Преосвештенство Епископ нишки господин Арсеније у присуству председника општине Медвеђа, Драгана Кулића.

Повод ове посете био је и усељење свих породица у њихове нове домове, који су током ове године изграђени на иницијативу Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства „Добри Самарјанин“, Хуманитарне организације „Наши Срби из Чикага“, уз сарадњу са локалном самоуправом општине Медвеђа која је успешно обезбедила плацеве за изградњу нових кућа,  као и многим хуманитарним организацијама и људима добре воље који су дали допринос и узели учешће у овој великој акцији, која је резултирала тиме да три породице реше своје стамбено питање.

Владика Арсеније је након чина освештања, новоусељених кућа, члановима свих породица које је благословио, пожелео пуно здравља и среће у њиховим новим домовима. Само сузе радоснице, и безгранична захвалност могле су се видети у очима чланова свих ових породица, који од данас имају своје нове домове, као и радост многобројне деце која од данас неће морати да брину и која ће своје детињство проводити безбрижно и у много бољим условима како за игру, тако и за учење и живот.

Када видите да можете да помогнете људима на овај начин неизмерно сте срећни и задовољни, истакао је председник општине Медвеђа Драган Кулић, нагласивши да је данашњом усељењем успешно испуњен овогодишњи план изградње пет нових кућа за социјално угрожене породице са више деце из Медвеђе, које сада користи пет породица из ове општине, са укупно шеснаесторо деце.

Епископ нишки Арсеније и председник општине Медвеђа Драган Кулић изразили су своје задовољство успешним завршетком овог пројекта, изразивши наду да ће се са оваквим пројектима наставити и у наредном периоду како би што више породица било збринуто на овај начин.

Видео прилог:

Извор: www.infocentarjug.rs