Архива вести
                   

БЕЗБЕДНОСТ У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

18. фебруар 2013.

Медвеђа – Општина Медвеђа је део пројекта безбеднијих градова, који имплементира ПБИЛД програм Уједињених нација.  Захваљујући овом програму, средња техничка школа у Медвеђи данас је једна је од најбезбеднијих у Јабланичком округу. јер је добила видео надзор, што ће значајно олакшати напор локалне самоуправе за подизање опште безбедности на виши ниво.

На улазу у техничку школу „Никола Тесла“у Медвеђи посетиоце, од ове школске године, дочекује видео камера. Сем улаза у школско двориште, све је покривено видео надзором. Место контроле видео записа је канцеларија директора школе. 

Горан Стевановић, директор техничке школе „Никола Тесла", је, у вези са овом темом, изјавио:

„Сигурно да се образовно - васпитни рад у установи подигао на виши ниво, јер можемо једноставно да контролишемо и пратимо процес извођења наставе. Видео камере су начин да се спречи вршњачко насиље, али и заштити имовина школе. 320 ученика српске и албанске националности се сада осећа безбедније.“

У кругу школе је и школски полицајац, а да би се школа назвала безбедном, вршњачки едукатор бави се темама здравог живота, укључијући и оне које се односе на дрогу.

Слободан Драшковић, председник општине Медвеђа, је том приликом изјавио:

„Морам да вам кажем да смо једна од нејбезбеднијих општина не само на југу централне Србије, већ и у целој Србији. Код нас нема испада на националној основи. Грађани свих националности су безбедни, толеранција између једних и других је добра, поштују се и уважавају.“

Општина Медвеђа је више национална средина. Овде вековима Срби, Албанци и Роми заједно уче, живе и раде једни уз друге.  Зато је питање безбедности, спречавања насиља и сукоба за њих изузетно важно.

Извор: РТС1