Архива вести
                   

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗЕМЉОРАДНИЧКИМ И ПОЉОПРИВРЕДНИМ ЗАДРУГАМА

18. јули 2019.

Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и рад јавних предузећа расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава земљорадничким и пољопривредним задругама у Србији.

У питању је Програм подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за земљораднике и задругаре у 2019. години на територији целе земље.

У огласу се наводи да се конкурс нарочито односи на пољопривреднике и задругаре у Јабланичком, Пчињском, Нишавском, Топличком, Пиротском управном округу и АП Косово и Метохија.

Специфични циљеви који би требало да се остваре овим програмом финансирања укључују оснивање задруга у срединама где оне не постоје, унапређење производње сировина за повећање производње млека, меса и воћа, као и за техничко-технолошко опремање задруга, и друго.

Максималан предвиђен износ бесповратних средстава за новоформиране задруге је 7,5 милиона динара, за старе задруге 15 милиона, а сложене задруге могу да добију и до 60 милиона динара.

Рок за подношење пријава је до 15. августа ове године за новоформиране и старе задруге, а за сложене рок је до 1. септембра ове године.

Додатне информације о конкурсу и пријавни образац су доступни на http://www.mbprr.gov.rs/konkurs-2019.php

Извор: Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и рад јавних предузећа и Координационо тело