Архива вести
                   

БЕСПЛАТАН КУРС „РАЗВОЈ ВЕБ СТРАНИЦА (PHP)“- IT BOOTCAMP (Рок: 28. март 2021)

25. март 2021.

Бесплатна и непрофитна школа „IT Bootcamp" је омогућила свим заинтересованима из целе Србије да се пријаве за бесплатан ИТ курс „Развој веб страница (PHP)“. Пријављивање је у току и траје до недеље, 28. марта.

Овај курс омогућава полазницима да сами креирају вебсајт и тиме започну своју ИТ каријеру.. PHP је скриптни језик који се користи за израду динамичких веб страница, као и веб апликација. Користи се на различитим оперативним системима и има једноставну синтаксу, која га чини лаким за учење.

Курс је намењем полазницима без програмерског предзнања, али се од кандидата очекује добра рачунарска писменост. Осмишљен је тако да одговара тржишним потребама и практичном раду, уз додатне припреме полазника за представљање компанијама.

Након завршеног курса, полазници ће бити оспособљени да самостално направе функционалан вебсајт и програмирају користећи PHP. Научиће како да користе hosting и домен, како да креирају вебсајт и прилагоде га свим уређајима. Савладаће додавање и брисање садржаја, управљање страницама, креирање административне базе у back-end - у сајта, управљање фотографијама и фајловима.

„IT Bootcamp" је школа основана од стране индивидуалних донатора из дијаспоре, а изводи се у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац. Од њеног оснивања 2018. године до данас, 49% полазника је добило посао у ИТ компанијама, након успешно завршених курсева преквалификације.

Циљ школе је да пружи бесплатно знање популацији која није имала прилику да се формално образује у сфери информационих технологија. Она пружа сјајну шансу мотивисаним и вредним појединцима који желе да направе први корак ка ИТ свету.

Све о условима пријаве, као и пријавни формулар, можете наћи на сајту www.itbootcamp.rs.

Извор: NajStudent.com и Координационо тело