Архива вести
                   

АРСИЋ: ЗАЈЕДНИЦА АЛБАНСКИХ ОПШТИНА ЈЕ ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ

15. септембар 2015.

Бујановац – Атмосфера у Бујановцу је јучепрвог радног дана после одлуке дела албанских одборника из Прешева и Бујановца о формирању заједнице албанских општина на југу Србије, била уобичајена.

Иницијатор „пројекта заједнице албанских општина“ Јонуз Муслију, председник Скупштине општине Бујановац и председник Националног савета албанске националне мањине и Покрета за демократски прогрес, јуче није био на свом радном месту у општини.

Др. Стојанча Арсић, заменик председника општине Бујановац, који је са 11 српских одборника у коалицији са албанским партијама др. Нагипа Арифија и Јонуза Муслијуа (ДПИ и ПДП), каже да је по закону дозвољено формирање асоцијације општина, али не на верској и националној основи и са јасно дефинисаним овлашћењима, већ због јачања економског развоја.

„Зато је све оно што је изгласано прошле суботе у Прешеву супротно томе. Да би се формирала асоцијација општина, одлуку би требало да донесу одборници на седницама скупштина општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, што се није десило“, рекао је Арсић.

„Непотребно се дижу тензије. И сами иницијатори и учесници доношења овакве одлуке знају да не постоји никаква сличност са Бриселким договором Београда и Приштине о формирању Заједнице општина на Косову и Метохији, да би на овај начин одговорили. Очигледно је све ово предизборни маркенинг оних који би да поврате поверење својих бирача и верујем да су свесни да њихова оваква асоцијација неће функционисати. Све ово је било политички инструисано и не иде у правцу грађења већег поверења. Ми ћемо наставити сарадњу у локалном парламенту. То очекујемо и од наших коалиционих партнера, а све у интересу стварања бољих услова за живот и рад свих грађана, не само оних који су нас бирали “, додао је Арсић. 

Извор: Политика и Координационо тело