Архива вести
                   

АПЛИКАЦИЈА КОЈА ОМОГУЋАВА ПРЕГЛЕД ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА ДОСТУПНА ЈАВНОСТИ

19. јули 2019.

Београд – Управа за пољопривредно земљиште развила је нову ГИС апликацију која омогућава преглед пољопривредног земљишта. Веб апликација о подацима о пољопривредном земљишту у државној својини од 15. јула је јавно доступна. Апликација је заснована на подацима добијеним из годишњих програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, које од ове године све јединце локалних самоуправа израђују кроз информациони систем Управе, користећи апликацију за израду годишњег програма.

Подаци о пољопривредном земљишту приказани су по различитим слојевима: парцеле у јавним надметањима, парцеле на вишегодишњим уговорима, парцеле на уговорима који истичу текуће године, нереализована јавна надметања, парцеле изузете из програма и мпарцеле у сусвојини.

Приказани подаци се односе на годишњи програм за 2018/2019. годину, осим за општине и градове: Чачак, Чајетина, Ћићевац, Црна Трава, Дољевац, Јагодина, Коцељева, Краљево, Крушевац, Лебане, Медвеђа, Пријепоље, Рековац, Ужице, Варварин, Владичин Хан, Житорађа и Вршац.

За ове општине и градове приказан је програм за 2019/2020. годину.

Из техничких разлога није било могуће приказати податке за Чоку, Ковачицу, као и за градске општине Петроварадин, Врањска Бања, Ниш-Медијана, Ниш-Пантелеј, Ниш-Нишка Бања и Ниш-Палилула.

Извор: Екапија и Координационо тело