Архива вести
                   

АМБАСАДОР ШВАЈЦАРСКЕ ПОСЕТИО ВАНБОЛНИЧКО ПОРОДИЛИШТЕ У ПРЕШЕВУ

10. март 2014.

Амбасадор Швајцарске Жан Данијел Рух обишао је ванболничко породилиште у Прешеву које је добило нову опрему, вредну 255.000 евра,  захваљујући програму европског партнерства са општинама "ЕУ прогрес".

„Швајцарска подржава позитивне регионалне промене у Србији, а квалитетне здравствене услуге веома су важне да би се побољшали услови живота у неразвијеним деловима земље. Веома ми је драго да уживо видим резултате наше помоћи, конкретно на примеру овог породилишта“, рекао је Жан Данијел Рух.

Током дводневне посете југу Србије, Рух се састао са челником општине Прешево Рагмијем Мустафом, као и са председником општине Бујановац Нагипом Арифијем и председником Националног савета албанске националне мањине Галипом Бећиријем.

„Важно је да сви грађани изађу на изборе, а нарочито мањине. Битно је да се њихов глас чује и да имају своје представнике у парламенту, јер ко не гласа, прихвата одлуку већине“, изјавио је Рух.

Европска унија финансијски подржава Програм европског партнерства са општинама са 14,1 милион евра, Влада Швајцарске са 2,9 милиона евра, док Влада Републике Србије учествује са 2,5 милиона евра.

Циљ овог програма је да подржи друштвено-економски развој 25 општина јужне и југозападне Србије. 

Извор: Координационо тело