Архива вести
                   

АМБАСАДОР ШТУДМАН САСТАО СЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

12. фебруар 2014.

Специјални представник председавајућег ОЕБС-а за Западни Балкан, Жерар Штудман, састао се са Зораном Станковићем, председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу. На састанку је разговарано о улози Координационог тела у решавању проблема те три општине.

Том приликом Станковић је амбасадора Штудмана упознао са фукцијом Координационог тела и улогом у координирању између Владе Републике Србије и те три општине, као и са економском и политичком ситуацијом.

У том светлу, председник Координационог тела изнео је још једном свој став да су предстојећи избори прилика за Албанску заједницу на југу Србије да  изабере своје представнике у Народној скупштини и да оставрује своје захтеве кроз усвајање закона. Станковић је истакао и како је политичким лидерима Албанаца увек преносио јединствену жељу Београда да учествују на изборима. 

Амбасадор Штудман је поздравио одлуку Партије за демократско деловање и њихову спремност да учествују на изборима, сматрајући је политички одговорном.

Амбасадор Штудман је на крају састанка честитао председнику Координационог тела на приступу раду.

   

Извор: Координационо тело