Архива вести
                   

АЛБАНСКИ И СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НАПРАВИЛИ ПУТ ДО ЦРКВЕ У ОРАОВИЦИ КОД ПРЕШЕВА

1. јун 2020.

Прешево - Албански и српски полицајци из полицијске станице (ПС) у Прешеву успели су заједничким снагама да пробију нови пут до цркве у селу Ораовица пошто је постојећи ограђен јер се налази на приватном поседу.

Срби и Албанци, припадници полиције у ПС Прешево, уз помоћ људи из црквеног одбора, заједнички су обезбедили верницима приступ цркви у селу које је последњих деценија етнички албанско.

Марјан Петровић, командир полицијске испоставе ПС у Прешеву, прича како су његови полицајци још једном показали људскост, не делећи људе по националној или верској основи.

„Власник катастарске парцеле је затворио пут и оградио га бетонско жичаном оградом, тако да је одлазак до цркве био отежан. Ангажовањем полицијских службеника ПС Прешево, уз сарадњу чланова црквеног одбора и грађана добре воље, као и приватних предузетника, обезбеђено је погонско гориво, те смо отворили нови пут у правцу цркве, непосредно изнад полицијског одељења у селу Ораовица. Доказали смо и раније да заједно, без обзира на националну припадност, можемо да решимо све проблеме“, рекао је Петровић.

Полиција у Прешеву је мултиетничка, а њени припадници, како Срби, тако и Албанци, познати су по својој хуманости. Срби овде не живе деценијама, али је остала црква на брду изнад села где се окупљају у дане већих празника.

Полицајци из ПС Прешево су раније окречили и цркву у селу Рељан, где живе и Срби и Албанци.

Извор: ОК радио, Бујановачке и Координационо тело