Архива вести
                   

8.7.2010. године

8. јули 2010.

МЛАДИ ГЛУМЦИ СРБИ, АЛБАНЦИ И РОМИ НА МУЗИЧКОМ  ФЕСТИВАЛУ „ЕГЗИТ“

У сарадњи са Координационим телом Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Влада АП Војводине омогућила је извођачима мултиетничке позоришне  представе  „Ти и ја смо ми“ боравак на музичком фестивалу „Егзит“. Поред улазница за први дан фестивала,  свим учесницима и координаторима  пројекта обезбеђен  је боравак у Новом Саду. Ово је наставак добре сарадње Владе АП Војводине и Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, које је финансијски подржало пројекат „Ти и ја смо ми“.

Након вишемесечне глумачке радионице, пројекат „Ти и ја смо ми“ је прерастао у мултиетничку позоришну представу у којој средњошколци Албанци, Срби и Роми из Бујановца и Прешева на својим језицима, као и на енглеском, говоре о одрастању на југу Србије.  Након премијере у Бујановцу, представа је играна у Београду, у шест војвођанских градова, као и на „Ђачком Вуковом сабору“ у Тршићу.

Пројекат „Ти и ја смо ми“ је прерастао у омладински центар, у коме се  сада припрема сличан мултиетнички пројекат и у Кикинди.

Другарима из Бујановца и Прешева на отварању „Егзита“ придружили су се и млади из Кикинде. Владе АП Војводине је обезбедила улазнице за отварање фестивала и Кикинђанима.