Архива вести
                   

19.7.2010.

19. јули 2010.

ЕУ ПОМАЖЕ ЈУГ СРБИЈЕ

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић и шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер потписаће данас у Врању уговор о додели бесповратних средстава за спровођење програма "Европско партнерство са општинама - Прогрес". Циљ програма је да у наредне три године буде подржан развој 25 општина јужне и југозападне Србије. „Прогрес“ је заједнички програм ЕУ и влада Швајцарске и Србије, каже се у саопштењу  кабинета потпредседника Ђелића.

За реализацију рограма ЕУ ће издвојити 13,5 милиона евра, влада Швајцарске 2,5 милиона, а Влада Србије учествује са 1,5 милиона евра.

Пре церемоније потписивања, гостима ће се обратити потпредседник Ђелић и амбасадор Дежер, као и директорка Швајцарске агенције за развој и сарадњу Беатрис Мајер и менаџер „Прогреса“ Грем Тиндал.

После потписивања уговора, учесници скупа обићиће Бујановац, где ће се састати са потпредседником Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Симом Газикаловићем и разговарати о сарадњи у оквиру програма „Прогрес“, али и о унапређењу укупне сарање Делегације Европске Уније и Владе Швајцарске са Координационим телом.