Архива вести
                   

16.9.2010. године

16. септембар 2010.

11. БИТЕФ полифонија

„Уметност и позориште - заједнице за живот“ назив је 11. БИТЕФ полифоније, пратећег програма БИТЕФ-а, коју данас у 12 часова отвара пројект театара Мимарт „Лимес“ у установи културе „Пароброд“. Акценат овогодишње Полифоније је на отвореним радионицама и интерактивним презентацијама.

„У средишту овогодишње Полифоније су они облици позоришта који се непосредно огледају у позоришту заједнице, позоришту у образовању и театру за интеркултурални дијалог. Акценат није на представама, већ на радионицама и презентацијама у оквиру којих је омогућен директан дијалог, непосредна комуникација и размена знања и искуства, као и стварање заједничких пројеката“, каже Љубица Ристић-Бељански, оснивач и уредник БИТЕФ полифоније.

Пројекат „Ти и ја смо ми”, који је подржала Служба Координационог тела  Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђa, отворена радионица „Форум“ позоришта „Заједнице позоришта за одрастање без насиља” и „Породица бистрих потока Брезовица“ театра „Рубикон” из Ријеке само су део програма и учесника овогодишње Полифоније коју ће затворити пројекат „Треба радити - пакет за Чехова”.

Програм Полифоније одржава се сваког дана до 25. септембра, са почетком у 12.30 часова, и на сцени установе културе „Вук Караџић”.