Архива вести
                   
4. септембар 2017.

ЈУБИЛАРНА "ШКЕМБИЈАДА" У КРШЕВИЦИ КОД БУЈАНОВЦA

Бујановац - На ливади подно археолошког локалитета Кале у Кршевици код Бујановца, најстаријег урбаног насеља у Србији из четвртог века пре нове ере,одржана је десета кулинарско - туристичка манифестација "Шкембијада".

4. септембар 2017.

У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “БРАНКО РАДИЧЕВИЋ” У БУЈАНОВЦУ ЦЕЛО ОДЕЉЕЊЕ ПРВАКА МАЊЕ

Бујановац - У бујановачку Основну школу „Бранко Радичевић“ у први разред кренуло је 125 првака , 26 мање у односу на прошлу годину док су Основне школе на територији бујановачке општине примиле 383 нових ученика.

4. септембар 2017.

ЗА МИГРАНТЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ СПРЕМА СЕ ХАЛАЛ ХРАНА ПО ЊИХОВИМ РЕЦЕПТИМА

Бујановац – Прешево – Врање - Мигранти који су смештени у прихватним центрима у Врању, Бујановцу и Прешеву имају побољшане оброке током трајања Курбан бајрама.

4. септембар 2017.

ОД ОВЕ ГОДИНЕ И МИГРАНТИ У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

Бујановац – Прешево – Врање - У систем образовања, од ове године, укључују се и мигранти школског узраста из прихватних центара. Настава за њих још није почела. У Врању, Бујановцу и Прешеву је 125 школараца, углавном из Авганистана. У средњим школама, по досад познатим подацима, настава ће бити ванредна а бујановачка средња школа имаће седморо ученика из Авганистана.

4. септембар 2017.

СТАНКОВИЋ ПРВАЦИМА У ЛЕВОСОЈУ И НЕСАЛЦУ УРУЧИО ЂАЧКЕ ТОРБЕ И ПРИБОР

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу неколико година уназад дарује прваке из ових општина а ове године поклоне је добило 847 ђака, од тога 383 у Бујановцу, 394 у Прешеву и 70 у Медвеђи.

1. септембар 2017.

СТАНКОВИЋ ЧЕСТИТАО КУРБАН БАЈРАМ - 01.09.2017.

Београд - Зоран Станковић, председник Координационог тела, честитао је Курбан Бајрам свим верницима исламске вероисповести у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, уз жељу да им празник донесе породичну срећу и радост, мир, заједништво и солидарност.

1. септембар 2017.

ДЕМОЛИРАНА ШКОЛА У СЕЛУ КРАЈ ПРЕШЕВА

Прешево - Непознате особе обиле су Основну школу „Миђени“ у селу Церевајка у општини Прешево, разбацале инвентар  и ишарале  зидове, а према првим информацијама из школе ништа није украдено, изјавио је просветни саветник у канцеларији Школске управе Лесковац у Врању Јовица Стевановић.

1. септембар 2017.

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МЕДВЕЂЕ И ГИЗ-А

Медвеђа - Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић,  заједно са својим сарадницима је одржао састанак са представницима немачке организације за техничку сарадњу – ГИЗ.

1. септембар 2017.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА БЕСПЛАТНУ ОНЛАЈ ШКОЛУ „МАМА НА МРЕЖИ” (РОК: 12.09.2017)

Центар за маме позива заинтересоване маме да се пријаве и буду полазнице бесплатне онлајн школе дигиталног маркетинга и односа са јавношћу „Мама на мрежи“.

1. септембар 2017.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 01.09.2017.

Позивамо вас да у понедељак 04. септембра од 10 часова, присиствујте додели бесплатног школаког прибора ђацима првацима у школама у Левосоју и Несалцу.

«Претходна страна