Архива вести
                   
11. септембар 2015.

ПРЕМИЈЕР АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: НАЈАВЕ АЛБАНАЦА СА ЈУГА СРБИЈЕ ПОЛИТИЧКИ НЕОЗБИЉНЕ

Београд - Премијер Александар Вучић изјавио је синоћ да је најава одборника албанске националности у Прешеву да ће формирати асоцијацију албанских општина на југу Србије, као одговор на Заједницу српских општина на Косову, политички неозбиљна и неодговорна.

11. септембар 2015.

ФОТОГРАФИЈА КОЈА ЈЕ ОБИШЛА СВЕТ: РЕЏЕП АРИФИ

Прешево - Реџеп Арифи из Прешева је полицајац је чија је фотографија са сиријским дечаком у загрљају обишла свет. Већ месец дана је ангажован у Миратовцу где долазе избеглице из Грчке и Македоније. Министар унутрашњих послова каже да ће Арифи бити награђен.

11. септембар 2015.

ЕВРОПСКА ПОДРШКА УВОЂЕЊУ МЕЂУНАРОДНИХ СТАНДАРДА О КВАЛИТЕТУ И ЗАШТИТИ ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА

У оквиру активности развојног програма Европски ПРОГРЕС, које имају за циљ повећање конкурентности локалних економија, објављена су два јавна позива за доделу бесповратне помоћи за сертификацију и ре-сертификацију међунардних стандарда квалитета, као и за пројекте заштите ознаке географског порекла. Европска унија и Влада Швајцарске издвојиле су укупно 177.000 евра за подршку најмање 33 пројеката. Јавни позив биће отворен до  23. октобра 2015. године.

11. септембар 2015.

СИТУАЦИЈА У ОПШТИНАМА СТАБИЛНА

Београд - Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић је данас у Палати Србија одржао конференцију за штампу поводом најава о сутрашњем могућем оснивању Заједнице албанских општина у Прешеву од стране албанских политичких представника, као и у вези са предстојећим локалним изборима у Медвеђи и избеглицама и њиховом збрињавању.  

9. септембар 2015.

ГАШИЋ: АДАПТАЦИЈА ОБЈЕКАТА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И ЛЕКАРСКЕ ЕКИПЕ

Прешево – Министар одбране Братислав Гашић изјавио је током  посете Прихватном центру у Прешеву да се убрзано ради на адаптацији два објекта бивше дуванске индустрије за смештај лекарских екипа и жена са децом.

8. септембар 2015.

ОД ОКТОБРА СТУДЕНТИ СРБИ, АЛБАНЦИ И РОМИ У НОВОЈ ЗГРАДИ

Бујановац, Прешево - Радови на згради Економског факултета у Бујановцу успешно се приводе крају, а први студенте српске, албанске и ромске националности би од октобра требало да имају много боље услове за рад.

7. септембар 2015.

СТАНКОВИЋ И КИФ ОБИШЛИ ПРЕШЕВО

Прешево – Председник Координационг тела за општине Пешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић и амбсадор Велике Британије у Београду Денис Киф облишли су породилиште у Прешеву, где свакодневно помоћ затраже и труднице које стижу са избегличким таласом из земаља Блиског истока.

7. септембар 2015.

НЕМА КУПАЦА ЗА РАДИО МЕДВЕЂУ

Медвеђа - Мултиетнички Радио Медвеђа , једини медиј у истоименој општини, ускоро би могао да престане да постоји јер није било заинтересованих купаца

7. септембар 2015.

ВЕЋА ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Медвеђа – „Министартво пољопривреде и заштите животне средине посебно ће помагати пољопривредницима у неразвијеним општинама на југу Србије“,  рекла је министарка пољопривреде  Снежана Богосављевић Бошковић током посете Медвеђи, и оценила да на територији те општине постоји велики потенцијал за развој сточарства и воћарства, али да је највећи проблем за произвођаче како да сачине пројекте и конкуришу код банака и за европске претприступне фондове.

7. септембар 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 07.09.2015

Позивамо вас да у уторак 08. сепмтембра медијски испратите обилазак радова на изградњи зграде Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу председника Координационог тела Владе Србије, Зорана Станковића и делегације Европске уније.

«Претходна страна   Следећа страна»