Arhiva vesti
                   

ZAVRŠENA DRUGA GODINA PROJEKTA „NAŠ GRAD, NAŠE ŠKOLE“.

25. Decembar 2018.

U prepunoj sali Doma kulture u Bujanovcu predstavljen je Vodič kroz Bujanovac viđen očima mladih kroz kratak igrokaz koji su priredili učenici osnovnih i srednjih škola, učesnici u projektu „Naš grad, naša škole“ koji već drugu godinu realizuje Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u partnerstvu sa organizacijom „Grupa 484“, uz podršku Pestaloci dečje fondacije iz Švajcarske i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i opštine Bujanovac.

U drugoj godini projekta je učestvovalo više od 50 nastavnika i 100 đaka srednjih i osnovih škola sa teritorije opštine Bujanovac. Škole koje su učestvovale ove godine u projektu su srednje škole „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“, a od osnovih škola „Branko Radičević“, „Naim Frašeri“, „Vuk S. Karadžić“,  „Ali Bektaši“, „Bora Stanković“ i „Muharem Kadriu“ .

Glavni cilj projekta je stvaranje prilika za interakciju i saradnju između dece ali i odraslih koji pripadaju različitim etničkim zajednicama, kao i unapređenje saradnje među školama na teritoriji opštine Bujanovac u kojima se nastava realizuje na srpskom i na albanskom  jeziku.