Arhiva vesti
                   

ZA UREĐENjE PUTEVA U MEDVEĐI 52 MILIONA DINARA

22. Januar 2018.

Medveđa - Opština Medveđa će za putnu infrastrukturu ove godine dobiti 52 miliona dinara iz republičke kase, kazao je direktor „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak na nedavnom sastanku predsednika opština Jablaničkog okruga sa potpredsednicim Vlade Republike Srbije Zoranom Mihajlović.

Sastanak je održan prošle nedelje u sedištu Jablaničkog okruga, a na njemu se razgovaralo o Zakonu o ozakonjenju, Zakonu o stanovanju i Zakonu o putnoj infrastrukturi.

Kako je saopšteno iz lokalne samouprave u Medveđi, Drobnjak je napomenuo da je za opštinu Medveđa planirano oko 52 miliona dinara, „s tim što je moguće da se izdvoji i više do kraja godine.”

Taj novac bi trebalo da se upotrebi za rešavanje gorućih problema, kao što je završetak asfaltiranja poslednje deonice regionalnog puta Lebane-Medveđa u dužini od 5,5 kilometara i most u Tularu, kako bi pravac prema administrativnoj liniji sa KiM, odnosno do Mutivoda, bio što bolji. Dogovoreno je i uređenje još par putnih pravaca.

Na spomenute probeleme je ukazao predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, koji je istakao da je Medveđa postigla odlične rezultate u prve dve faze postupka ozakonjenja objekata.

„Glavni problem naših građana u postupku ozakonjenja i legalizacije objekata je nedostatak finansijskih sredstava. Još uvek nismo dobili saglasnost Ministarstva za nastavak rada ljudi upošljenih na ozakonjenju, a nakon dobijene saglasnosti će sve ići mnogo brže”, kazao je Arsić.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi izgradnje puta preko Radan Planine, koji bi spajao nekoliko opština i turističkih destinacija, o čemu se govori već dvadesetak godina.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo