Arhiva vesti
                   

ZA RADIO-PRENOS SKUPŠTINSKIH SEDNICA U MEDVEĐI 1,5 MILIONA DINARA

10. April 2018.

Medveđa - Iako na teritoriji opštine Medveđa ne postoji lokalna televizija, njeni meštani će moći da prate zasedanja Skupštine putem radio-talasa, za šta je, od novca poreskih obveznika, izdvojeno 1,5 miliona dinara.

Sednice Skupštine prenosiće Radio Medveđa, kojoj je dodeljen ugovor, jer drugi ponuđač nije imao kompletnu dokumentaciju. Pored direktnog prenosa sednica, ovaj medij ima obavezu i da objavljuje obaveštenja Opštinske uprave.

Cena direktnog prenosa jedne sednice je 80.000 dinara, uzimajući u obzir prosečno trajanje sednice od 8 sati, dok je cena reemitovanja 20.000 dinara - stoji u ugovoru.

Objavljivanje obaveštenja meštane košta 6 dinara po sekundi, s tim što, prema ugovornoj obavezi, medij obaveštenje mora emitovati 6 puta dnevno u trajanju od 3 minuta.

Sednice se, inače, održavaju minimun jednom u tromesečju, a maksimalan broj skupštinskih zasedanja u toku godine je 8.

Inače, ovogodišnji budžet opštine je 592 miliona dinara, a pored izdvajanja za plate, što je inače najveća stavka u budžetima, 65 miliona će bti izdvojeno za obnovu i održavanje puteva, dok je najmanje novca, 6,3 miliona, izdvojeno za zaštitu životne sredine.

Radio Medveđa, kako stoji na njenom sajtu, nastao je privatizacijom javnog preduzeća. Konzorcijum koji čine Marija Božović, Goran Stojanović i Miljan Stanković, stoji na sajtu, otkupili su radio novembra 2015. godine, kako bi sačuvali jedini izvor informacija u ovoj opštini.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo