Arhiva vesti
                   

VUČIĆ I RAMA SA ALBANCIMA SA JUGA SRBIJE

17. Oktobar 2016.

Niš - Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama sastali su se u Nišu sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije sa kojima su razgovarali o unapređenju života u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi,predsednica Skupštine opštine Preševo Ardita Sinani, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi, poslanik u Skupštini Srbije Fatmir Hasani, kao i predsednik skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi je posle razgovora izjavio da sada postoji nada za rešavanje njihovih problema, kao i da je prvi put postignut dogovor o rešavanju problema nedostatka udžbenika na albanskom jeziku.

On je dodao i da je premijer Vučić obećao da će Vlada Republike Srbije pomoći sa 100.000 evra  renoviranje sportske sale u osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi" u Preševu, kao i da će ovaj projekat pomoći i nemačka ambasada u Beogradu sa 50.000 evra.

Arifi je rekao i da su ovaj sastanak, kao i privredni forum u Nišu, veoma važani, jer se Albanci sa juga Srbije nadaju da će biti most između privreda Srbije i Albanije.

„Za nas je jako važno da se uključimo u privredne tokove i privredni razvoj, jer smo jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji i mislimo da do ovakvih susreta treba da dođe", rekao je Arifi, koji smatra i da oni doprinose povećanju stabilnosti u regionu.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo