Arhiva vesti
                   

VESTI I NA ALBANSKOM JEZIKU

11. Jun 2008.

LESKOVAC - Regionalna informativna agencija JUGpress, čije je sedište u Leskovcu, počela je da objavljuje tekstove o jugu Srbije i Kosovu i Metohiji na albanskom jeziku, a uskoro će svi agencijski sadržaji biti prevođeni i na romski jezik. Agencija JUGpress postoji već dve godine i pokriva događaje na jugu Srbije, posebno u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, kao i na Kosovu i Metohiji i severozapadnoj Makedoniji.
U prvih pet meseci ove godine na sajtu JUGpressa (www.JUGpress.com) evidentirano je oko 85.000 poseta. Agencija, čiji je osnivač nevladina organizacija Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije, na sajtu bez naknade objavljuje tekstove, fotografije, tonske snimke i video-izjave, intervjue i emisije u kojima gostuju uticajni poznavaoci regiona. Agencija JUGpress u eksperimentalnoj fazi priprema i internet radio. U produkciji agencije JUGpress su emisije o jugu Srbije i Kosovu i Metohiji, koje emituje nekoliko televizija i radio-stanica u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.
Agencija je odnedavno i organizator serije tribina o situaciji na jugu Srbije i na Kosovu, na kojima učestvuju Srbi, Albanci i međunarodni predstavnici.