Arhiva vesti
                   

USPEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA „NAŠ GRAD, NAŠE ŠKOLE“

25. Decembar 2017.

Bujanovac- Završena je prva od tri godine projekta „Naš grad, naše škole“, koji realizuje Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u partnerstvu sa organizacijom „Grupa 484“ i uz podršku Pestaloci dečije fondacije iz Švajcarske a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na priredbi koja je tim povodom održana, pred punom salom Doma kulture u Bujanovcu, srednjoškolci koji su učestvavali u radionicama održali su kratki scenski nastup - prikaz Bujanovca iz ugla mladih, koji sažima njihove ideje i kreativne procese u kojima su učestvovali tokom radionica a na osnovu čega je nastao kalendar na srpskom i albanskom jeziku.

Glavni cilj projekta je stvaranje prilika za interakciju i saradnju između dece ali i odraslih koji pripadaju različitim etničkim zajednicama, kao i unapređenje saradnje među osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Bujanovac u kojima se nastava realizuje na srpskom i na albanskom  jeziku.

U prvoj godini projekta je učestvovalo 70 nastavnika i preko 100 đaka srednjih i osnovih škola „Sveti Sava“, „Sezai Suroi“, „Branko Radičević“, „Naim Frašeri“, „Vuk S. Karadžić“ i „Ali Bektaši“.

Izvor: Koordinaciono telo