Arhiva vesti
                   

URUČENA DONACIJA VLADE JAPANA DOMU ZDRAVLjA U PREŠEVU

18. Maj 2017.

Preševo - Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević prisustvovao je ceremoniji primopredaje donacije Vlade Japana za projekat opremanja Doma zdravlja Preševo ambulantnim vozilom. Ivanišević se u ime Vlade Srbije zahvalio Vladi Japana na donacijama našoj zemlji i na humanosti koju pokazuje prema ljudima koji su došli sa Bliskog istoka.

Državni sekretar je istakao da migrantska kriza nije gotova i da će Srbija nastaviti da se ophodi prema migrantima kao i do sada, na odgovoran i human način u skladu sa međunarodnim standardima. On je podvukao da se zakoni u našoj zemlji moraju poštovati i da će svaki migrant koji bude počionio krivično delo biti sankcionisan jer je bezbednost i sigurnost građana Srbije na prvom mestu.

Ambasador Japana, Đuići Takahara, pohvalio je Vladu Srbije kako je reagovala u migrantskoj krizi i njen tretman prema migrantima. Takahara je naveo da će Vlada Japana nastaviti da pruža podršku lokalnim zajednicama u našoj zemlji koje su pogođene migrantskom krizom. On je iskazao nadu da će se stvoriti uslovi za bezbedan povratak migranata u domovinu, navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad.

Vlada Japana obezbedila je Domu zdravlja Preševo 31.000 evra za nabavku ambulantnog vozila kao podršku unapređenju zdravstvene zaštite u lokalnim zajednicama u Republici Srbiji pogođenim izbegličkom i migrantskom krizom.

Izvor: Tanjug, Koordinaciono telo