Arhiva vesti
                   

UČESNICI TAKMIČENjA „SRBIJA U RITMU EVROPE” NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE MEDVEĐA

5. Jun 2020.

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa je u svom kabinetu organizovao prijem za decu koja će ove godine predstavljati opštinu Medveđa na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“u Vranju, a koja će se emitovati na Prvoj televiziji.

Nakon svečanog prijema u kabinetu, predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, održao je konferenciju za novinare istakavši da su ova deca ponos i budućnost opštine Medveđa.

„Deca su naši najveći promoteri, naša budućnost i ponos. Svi projekti koje radimo su namenjeni zapravo njima. Ova manifestacija je jedna od najvećih u muzičkom smislu u zemlji, a naša opština jedna od 24 lokalne samouprave koje će predstavljati neku od zemalja Evrovizije kroz takmičenje „Srbija u ritmu Evrope”. Medveđa, kao i uvek, svojim kvalitetom pretenduje na poziciju u samom vrhu, a ja verujem da će naša deca opštini Medveđa doneti prvo mesto. Želim im uspeh i pobedu, da obezbede opštini Medveđa mesto domaćina iduće godine, i da promovišemo našu opštinu, našu Gornju Jablanicu i njene lepote, čime bi se upotpunila slika o Medveđi, našem gostoprimstvu i bogatstvu, odnosno našoj deci koja nas predstavljaju i koja su naše najveće bogatstvo a na koje smo jako ponosni”- rekao je predsednik opštine Medveđa,  Nebojša Arsić.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“se održava  od 2008. godine, a namenjena je muzički talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski je podržala Prva srpska Televizija.

Izvor: Info centar juga i Koordinaciono telo