Arhiva vesti
                   

U BUJANOVCU 1.100 PORODICA NA SOCIJALNOJ POMOĆI

22. Jun 2017.

Bujanovac - Opština Bujanovac izdvojila je 6 miliona dinara iz budžeta za Centar za socijalni rad. Planirano je da deo tih sredstava bude namenjen za dodelu jednokratne novčane pomoći najugroženijim porodicama i pojedincima.

Nijazi Ahmeti, direktor Centra za socijalni rad, rekao je za portal Tituli da od ovog iznosa 3,5 miliona dinara ide za jednokratnu novčanu pomoć, dok 2,5 miliona predstavljaju materijalne troškove Centra.

On je naveo da u opštini Bujanovac ima oko 1.100 porodica koje primaju socijalnu pomoć iz budžeta Republike Srbije. Iznos po jednom članu, koji ispunjava propisane uslove, je 8.000 dinara mesečno, dok za porodice sa više od pet članova iznos dostiže sumu od 20.000 dinara. Ahmeti je rekao da socijalnu pomoć primaju i lica sa ograničenim sposobnostima, čiji se broj ove godine popeo na oko 300.

„Lica sa lakim telesnim oštećenjima i ograničenjima dobijaju oko 11.000 dinara mesečno, dok osobe sa teškim oštećenjima ili ograničenjima, nepokretna lica u invalidskim kolicama i slepe osobe primaju storpocentni iznos od 27.000 dinara mesečno,” istakao je Ahmeti.

On je dodao da se nepokretnim osobama iznos dostavlja lično na kuću.

Izvor: Vranjske i Koordinaciono telo