Arhiva vesti
                   

Tribina o jugu Srbije

11. Septembar 2008.

11. septembra je u Bujanovcu održana tribina o jugu Srbije i Kosovu i Metohiji, koju su organizovali NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i regionalna informativna agencija JUGpress.
Učesnici na tribini su uključivali Dušana Spasojevića, potpredsednika Koordinacionog tela i državnog sekretara Ministarstva odbrane, Martina Bruksa, šef kancelarije OEBS-a u Bujanovcu, predstavnike medija u južnoj Srbiji i gradjane Bujanovca.
Teme o kojima se razgovaralo na tribini uključiju sadašnje stanje u južnoj Srbiji, rad multietničke policije u ovoj regiji, komunikaciju i odnose izmedju različitih etničkih zajednica koje žive u ovoj oblasti, nacrt Strategije rada Koordinacionog tela u periodu od 2008 do 2010 god, izgradnju vojne baze „Cepotina“ blizu Bujanovca i pitanje priznavanja UNMIK diploma.
Zainteresovanost meštana i medija Bujanovca za ovu tribinu je bila veća od očekivane, a na tribini su gradjani i predstavnici medija imali priliku da otvoreno razgovaraju o problemima ove oblasti i o trenutnom stanju u ove tri opštine na jugu Srbije.
Ovo je samo prva u nizu tribina o jugu Srbije i o Kosovu koje će biti organizovane u narednih šest meseci u Bujanovcu i Leskovcu. Tribinu je direktno prenoslila TV Bujanovac i reprizirala je kasnije u toku istog dana. Ovaj projekat Centra za demokratiju i razvoj juga Srbije i JUGpressa podržava i ambasada Velike Britanije u Srbiji. Dodatne informacije o ovoj tribini možete da pronadjete na vebsajtu Informativne agencije JUGpress