Arhiva vesti
                   

TRENING ZA STRATEŠKO PLANIRANjE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA (ROK: 5. FEBRUAR 2020)

29. Januar 2020.

Resursni centar za organizacije civilnog društva (RC) u Srbiji je raspisao poziv za Trening strateškog planiranja za organizacije civilnog društva namenjen predstavnicima organizacijaja koji žele da se upoznaju sa osnovama strateškog planiranja, različitim pristupima i važnošću ovog dokumenta u razvoju organizacije.

Trening će trajati dva dana i biće održan 9. i 10. februara 2020. godine u Zrenjaninu.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Srbiji za efikasnije ostvarivanja njihovih misija i namenjen je organizacijama kojima je potrebna podrška u izradi strateškog plana. Tokom treninga će biti obrađene različite relevantne teme koje će udruženjima pomoći da savladaju strateško planiranje i uvide važnost strateškog plana.

 Nakon treninga će biti odabrane organizacije sa kojima će mentorski tim RC raditi na izradi strateškog plana njihovih organizacija.

Predviđeno je da treningu prisustvuje do 16 predstavnika organizacija civilnog društva (iz svake izabrane organizacije po dva do tri predstavnika, sa fokusom na upravljačke funkcije) koje ispunjavaju sledeće uslove:

• da je registrovana u APR-u

• da je realizovala makar jedan projekat (bilo kao partner na projektu ili nosilac pojekta)

• da postoji visoka motivacija i posvećenost razvoju organizacije

• da organizacija ima razvijene ideje ili isplanirane aktivnosti u narednih godinu dana (plan aktivnosti)

Za učešće na treningu se možete prijaviti popunjavanjem formulara, koji je dostupan na 

https://gradjanske.civicatalyst.org/node/62#overlay-context= , do 5. februara 2020.godine.

Biće kontaktirani samo kandidati koji su prošli selekciju.

Organizator treninga pokriva smeštaj, kao i troškove prevoza. Prevoz se refundira u visini cene povratne karte nakon dostavljanja originala povratne karte, ili u iznosu cene koštanja karte uz potvrdu sa autobuske stanice.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mejla: marija@gradjanske.org

Resurs centar je projekat koji podržava Evropska Unija, a sprovodi ga konzorcijum organizacija koje predvode Građanske inicijative.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo